сряда, 4 май 2011 г.

Пенкилер за капитан Флинт

След като разбира, че лекарят не е на кораба и не могат да разчитат на него, боцманът отива в кухнята да се посъветва с кока и дърводелеца как да спасят живота на капитана.
Дърводелецът се извинява, че не може да помогне с нищо, защото насред океана даже е безпредметно да му скове ковчег.
Кокът започва да мърмори за невежите пирати, които и представа си нямат от разпорежданията на ЕС и още повече са влошили нещата с несертифицирани билки, респ. такива които не са заменени срещу теглото им в злато. Но за щастие той има чудесен пенкилер с всички разрешителни, който си е купил от дрогерията на кмета в пристанището.
Става и отива да търси пенкилера на лавицата. Там има четири бутилки - зелена, червена, кафява и синя (не задължително в този ред).
-Какво имаше тук? - продължава да мърмори кокът. - Мда, сироп, зехтин, оцет и пенкилер. Но кое в коя бутилка?! Вдясно от кафявата бутилка беше оцетът. Червената бутилка е между зелената и синята. Зехтинът е вдясно от сиропа и оцета. Сиропът не е в края. Синята и кафявата бутилка не са една до друга. И къде в крайна сметка е пенкилерът?

Помогнете на кока да открие пенкилера. :)

Към предишната част    Към началото     Към следващата част

3 коментара:

  1. В кафявата е пенкилерът. в зелената е оцетът, в червената е сиропът и в синята е зехтинът. И в тази последователност са подредени.

    ОтговорИзтриване
  2. Да си беше сложил етикети, вместо да помни толкова сложни неща тоя кок. Разбира се, че в кафявото шише, за да не се развали от светлината.

    ОтговорИзтриване
  3. В кафявата бутилка

    ОтговорИзтриване

 

Категории

Математическа логика

Математически приказки

Химия