петък, 15 юли 2011 г.

Обличай се, блести, събличай се!

-Пфу, това ли ми било интересна задача! - изсумтява килимчето. - Даже в българския нет я има, ако решиш да препишеш отнякъде отговора!
После лукаво си усуква пискюлите:
-А ти, принцесо? Знаеш ли някоя интересна загадка или си ограничена като посестримите си- жаби, принцове, бели коне?
-Направо се чудя, как някой още не ти е оскубал пискюлите! - тросва му се принцеса Глокси. - И защо жабите, принцовете и белите коне да не могат да бъдат загадъчни?! А животът на една принцеса едва ли е предпоставка за особено интелектуално израстване.Ти въобще имаш ли престава колко е отегчително? Обличай се, блести, събличай се! И пак! И пак! От сутрин до вечер! И не стига, че ти е омръзнало малко след като си излязла от люлката, ами и всички, които те заобикалят само това коментират - рокли, джуфки, пантофки ... Пфу! Преди да тръгна на пътешествието, в двореца беше насрочена важна аудиенция и трябваше да се явим в най-бляскавия си вид. А докато се навличах в дрехи и украшения с тегло близко до собствено ми, пред вратата ми само: "Шу-шу-шу, принцеса Мокси няма да е с диамантената тиара!", "Шу-шу-шу, принцеса Рокси ще е с диамантената тиара!", "Шу-шу-шу, принцеса Глокси няма да е със сапфирената тиара!" И познай дали тия придворни дами не отидоха да си довършат шушненето в кухнята, докато помагат на готвачката! Между другото, ние наистина бяхме с диамантената, сапфирената и перлената тиара, но от всичките "шу-шу-шу" само едно беше вярно. А ти като толкова много знаеш кажи, коя принцеса с коя тиара беше?

Към предишната част      Към началото    Към следващата част

4 коментара:

  1. не може само едно от първите две твърдения да е вярно, значи и двете са грешни. Т.е. третото - Глокси не е със сапфири е вярното. Следователно Мокси Е с диаманти, а Рокси с перли :)

    уф! квото и да се кипрят, ясно е, че Глокси е най-най-най! {}

    ОтговорИзтриване
  2. Е, като не съм със сапфири, що ми сви перлите? :(

    ОтговорИзтриване
  3. :D Требе да има ред! Всеки да си носи короната! Ааа!

    ОтговорИзтриване

 

Категории

Математическа логика

Математически приказки

Химия