неделя, 2 август 2009 г.

Хубост Ненагледна (Математическа приказка – игра) Vol.8

-->Ако по някаква случайност сте парашутирали точно на тази страница и се чудите какво е това, Вие се намирате в щастливия край на математическа приказка – игра. Началото е тук.
-->
Изведнъж бурята утихнала, въздухът се прочистил и нашите герои видяли на земята да лежи бездиханното тяло на Кашчей.
Чул се пукот и стените на замъка почнали да се рушат. Грабнал Иван годеницата си на коня и препуснал към къщи.
Вдигнали сватбата. Като почетни гости поканили всички герои, които помогнали за намирането на верния път и освобождаването на Хубост Ненагледна.
И живели дълго и щастливо!
Приказката е разработена върху руска презентация, която можете да намерите на адрес: matem-plus.ucoz.ru/image/zanim_mat/matemat_ckazka.ppt    

Забележка: Зареждайте посочения адрес директно в адресната лента, не в търсачката. По втория начин единствено се връщате към моята публикация.

11 коментара:

  1. Prevyzhodno! Otdavna ne se biah taka zabavliaval! Gloxy-Floxy, ocharovan sym ot Vashia blog. Iskreno jelaia da e v polza na tezi, za koito e prednaznachen. Radvam se, che imam takiva synarodnitzi!

    ОтговорИзтриване
  2. Е, както се казваше в оня виц -- отличниците, Иванчо, отличниците... :)

    (Ух, много работа падна по спасяването на тая Хубост Ненагледна... но май си струваше - е, поне за Иван Царевич...)

    ОтговорИзтриване
  3. Gloxy-Floxy, след като ме накара тази сутрин толкова да се трудя по спасяването на тая Хубост Ненагледна (а накрая - Иван си я отнесе, а за мен нищо не остана), реших да си го върна: ето ти една купчина истории за рицари и мошеници, а ла Smullyan: http://philosophy.hku.hk/think/logic/knight.php . (Ако ти трябва превод от английски, кажи). На края на последния пъзъл чака Левент Ненадминат да се добере до него Умница-Красавица Невиждана, да му грабне ума и покори сърцето... Но, преди това, тя ще трябва да мине и оттук: http://philosophy.hku.hk/think/logic/hardest.php :)

    Have fun,
    Вал.

    ОтговорИзтриване
  4. :) Благодаря! Добрите отзиви на потребителите придават смисъл на труда ми.

    ОтговорИзтриване
  5. :)За отмъщението ... прощавам ти! И аз така правя, когато някой ме докара до ментално изтощение по подобен начин. В момента съм ангажирана, но по-късно ще прегледам линковете ти и ако задачите не са много трудни и ако е позволено, бихме могли да ги добавим, да се мъчат и другите. Удоволствието по превода ще остане изцяло твое, разбира се. Не се наемам да правя точни и смислово издържани преводи от английски.
    Поздрави, Вал!

    ОтговорИзтриване
  6. Gloxy-Floxy, здравей! Тази нощ за приспиване реших да прочета още няколко от твоите притчи, ама не приспиват -- като семки са, като започна няма спиране -- та реших да намина и оттук. Дано не съм те измъчил с пъзъла за трите бога, наистина е tricky, на мен ми отне половин нощ някога. Ето нешо по-леко и забавно, ако още не ти е попадало: http://books.google.com/books?id=6_CcsKjNbzUC&dq=to+mock+a+mockingbird&printsec=frontcover&source=bl&ots=mteRF_ePEb&sig=VklrJ_wGyIaQm2b65wnL76RnM14&hl=en&ei=Wr_LSuzaGM_b-QbCldXYBA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=8#v=onepage&q=&f=false .
    Връщам се на притчите.
    Чао, имай свеж(а) ден/нощ.
    Вал.

    ОтговорИзтриване
  7. Приказката е страхотна. Аз съм учител по математика и ръководя кръжок "Забавна математика". Смятам да представя приказката, изиграна от ученици, на вечер на математиката.

    ОтговорИзтриване
  8. Радвам се, че ви е допаднала и още повече, че все още има такива кръжоци. Правих я по скелета на една ужасно грозна в графично отношение руска презентация. Променила съм литературното съдържание на някои от частите и почти всички задачи за да са адекватни към това образователно ниво. Но ще сложа до довечера линк към оригинала, който е с по-лесни задачи и е подходящ за работа с по-малки ученици.

    ОтговорИзтриване
  9. Ако искате да видите задачите в презентацията, отмествайте изображенията в слайдовете с мишката, иначе е невъзможно.

    ОтговорИзтриване
  10. Аз имам сайт на класа.4-ти клас съм.Тази яка приказка наистина направи математиката по-интересна.Да призная не съм срещал подобни приказки!!!Ако може качете още!Моля искрено!И този блог е много хубав!Влезте да видите и моя http://sites.google.com/site/pe6o99/
    Не е довършен!!!
    Петър

    ОтговорИзтриване
  11. :) Радвам се, че ти е харесала, Петьо! Бих качила още, разбира се, но трябва първо да ги напиша, защото нямам готов материал, който да използвам, а това не става толкова бързо.
    Ще разгледам сайта ти с удоволствие, тази вечер, като се освободя. Радвам се, че има деца, които още могат да усетят вълшебството на математиката. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

 

Категории

Математическа логика

Математически приказки

Химия